Wat gaat er nu gebeuren…

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

U heeft een brief ontvangen van ons omdat u in gebreke bent gebleven bij uw leverancier

Het kan de beste overkomen. een rekening even niet kunnen betalen.
Het gebeurd vaker dan u denkt en het gebeurd bij mensen van wie u het niet verwacht.
Steeds vaker raken mensen in financiële nood en roepen instanties de hulp in van incassobureaus en schuldhulpverleners.

Fingarg Debiteurenbeheer herkend dit probleem en probeert in eerste instantie via een minnelijk traject het probleem op te lossen.
We geven u graag uitleg wat u te wachten staat wanneer een vordering aan ons uit handen is gegeven en samen proberen we om alsnog tot een acceptabele en bevredigende oplossing voor alle partijen te komen.

Wanneer u van ons een brief heeft ontvangen waarin u wordt verzocht een bepaald bedrag van een aan u geleverde dienst te betalen, wil dat zeggen dat u ondanks de betaal en leveringsvoorwaarden van uw leverancier, niet voldaan heeft aan uw betalingsverplichting.
De betaaltermijn welke door u en uw leverancier werden afgesproken is ruimschoots verstreken en uw leverancier heeft ons de opdracht gegeven om via gerechtelijke gang het openstaande bedrag bij u in te vorderen.

Vanaf dit moment kunt u geen regeling meer treffen met uw leverancier en zult u de zaak via ons kantoor moeten afhandelen.
Doordat uw leverancier zijn of haar vordering aan ons uit handen heeft gegeven is het totaal door u te betalen bedrag verhoogd met
een percentage aan incassokosten.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″ offset=”vc_hidden-md vc_hidden-sm vc_hidden-xs”]

Maak een afspraak
Of bel 053-2310418

[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_empty_space][vc_tta_accordion][vc_tta_section title=”Wat moet u doen?” tab_id=”1486048557737-2e24784c-223b”][bsf-info-box icon=”none” icon_size=”32″ icon_color=”#0092c6″]Om verdere maatregelen te voorkomen, dient u het totaal vermelde bedrag in de brief, binnen de gestelde termijn aan ons over te maken, inclusief de incassokosten. Wanneer u voldoet aan deze maatregel, is de zaak daarmee afgehandeld. En kan de opdrachtgever voor deze invordering worden uitgekeerd.

Als u niet in staat bent om aan de maatregel te voldoen, dient u terstond contact met ons op te nemen en een betalingsregeling te treffen.
Wij stellen u dan een regeling voor waarbij u alsnog in termijnen kunt voldoen aan uw verplichting.
Bij overeenstemming wordt deze regeling dan als ‘bindend’ beschouwd en wanneer u zich aan deze afspraak houdt, is na de laatste termijn betaling, de zaak afgehandeld. Dit zal schriftelijk aan u worden bevestigd.

Als u van mening bent dat ook een regeling niet mogelijk is omdat u bijvoorbeeld in staat van faillissement verkeerd, neem dan contact met ons op zodat wij in kunnen schatten hoe we het beste met het probleem om kunnen gaan en u kunnen bijstaan in de oplossing van het probleem. Helemaal niet reageren zal tot gevolg hebben dat wij moeten concluderen dat u niet welwillend bent en een daadwerkelijke gerechtelijke procedure in gang gaan zetten.[/bsf-info-box][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Als u niet voldoet aan uw betalingsverplichting.” tab_id=”1486048560575-471fb901-096c”][bsf-info-box icon=”none” icon_size=”32″]Wanneer u niet reageert op de brief of de totale vordering niet betaald, zullen wij u dagvaarden.
Een gerechtsdeurwaarder zal deze dagvaarding persoonlijk aan uw huis adres komen overhandigen en u dient te tekenen voor ontvangst.
In de dagvaarding wordt u voor de laatste maal verzocht om te voldoen aan uw betalingsverplichting binnen de gestelde termijn.
De kosten voor een dagvaarding bedragen € 107,00
Dit bedrag wordt opgeteld bij het totale bedrag van de vordering en worden geheel op u verhaald.[/bsf-info-box][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Wanneer u ook niet reageert op een dagvaarding.” tab_id=”1486048840026-d4c04b5f-ea36″][bsf-info-box icon=”none” icon_size=”32″]Als u ook niet reageert op de dagvaarding welke door de deurwaarder aan u is overhandigd of indien de dagvaarding niet persoonlijk kan worden afgegeven, dus gewoon in de brievenbus, zult u voor de rechter moeten verschijnen.
De kanton rechter zal u de kans geven om uw verhaal te doen en meestal binnen 14 dagen uitspraak doen. Het vonnis van de rechter, wordt door de een schrijven aan u afgeleverd. Vervolgens dient u te voldoen aan uitspraak van de rechter. Deze uitspraak kan door de gerechtdeurwaarder aan u worder betekend.
Opnieuw wordt het totaal bedrag verhoogd met extra kosten. Dit zijn griffierechten die u worden opgelegd wanneer er een zitting plaatsvind.
De griffierechten bedragen afhangkelijk van de hoogte van het bedrag bv voor natuurlijke personen tot een vordering van € 500,00, € 81,00

Voor niet natuurlijke personen (een V.O.F.,Maatschap en Commanditair vennootschap) € 121,00 voor vordering die niet meer dan € 500,00 bedragen. Voor een vordering meer dan € 500,00 en niet meer dan                 € 12.500,00, € 486,00  Wordt u zakelijk ter zitting geroepen, dan bedragen deze kosten € 972,00 voor een vordering van meer dan € 12.500,00
De griffierechten worden volledig op u verhaald.[/bsf-info-box][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Uitspraak rechtbank.” tab_id=”1486048958894-725a73a0-3f86″][bsf-info-box icon=”none” icon_size=”32″]De rechter doet een uitspraak (vonnis) meestal een vonnis uit voorraad, wat inhoudt, dat deze na betekenis door de gerechtdeurwaarder moet worden voldaan.
Als u verzuimt, dan zal de gerechtsdeurwaarder beslag gaan leggen op uw bezittingen.
Dit kan op een aantal manieren:

Er wordt beslag gelegd op uw inkomen. De deurwaarder stuurt uw werkgever of uitkerende instantie een brief waarin deze wordt gesommeerd uw loon of uitkering over te maken tot het volledige bedrag is voldaan. Natuurlijk in achtnemend de wettelijke beslagvoet van 90% van het mininmum inkomen.

Er wordt beslag gelegd op de tegoeden van uw bankrekening(en)

Er wordt beslag gelegd op uw roerende goederen zoals inboedel.

Kortom: alles wat van waarde kan zijn om de totale vordering te dekken, kan u worden ontnomen. Dit proces blijft zich herhalen tot alle openstaande bedragen in zijn geheel zijn voldaan. Houdt u er rekening mee dat elke vorm van beslaglegging, hieraan opnieuw kosten zijn verbonden.[/bsf-info-box][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion][/vc_column][vc_column width=”1/3″ offset=”vc_hidden-md vc_hidden-sm vc_hidden-xs”][vc_gmaps link=”#E-8_JTNDaWZyYW1lJTIwc3JjJTNEJTIyaHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZ29vZ2xlLmNvbSUyRm1hcHMlMkZlbWJlZCUzRnBiJTNEJTIxMW0xOCUyMTFtMTIlMjExbTMlMjExZDI0NDIuMTAxMTg2MDYyOTI0NiUyMTJkNy4wMTAwNjY4MTUwNjY1OTglMjEzZDUyLjI1OTcwNzU2MzI0MDAyJTIxMm0zJTIxMWYwJTIxMmYwJTIxM2YwJTIxM20yJTIxMWkxMDI0JTIxMmk3NjglMjE0ZjEzLjElMjEzbTMlMjExbTIlMjExczB4NDdiODNkZjRiNTBmNmYxMyUyNTNBMHgxMzNkN2M3MGE5NGE2ZDIxJTIxMnNTY2hvbHRpbmtzdHJhYXQlMkIxMDclMjUyQyUyQjc1ODElMkJHSiUyQkxvc3NlciUyMTVlMCUyMTNtMiUyMTFzbmwlMjEyc25sJTIxNHYxNDg2MDUwNTgxNjYwJTIyJTIwd2lkdGglM0QlMjI2MDAlMjIlMjBoZWlnaHQlM0QlMjI0NTAlMjIlMjBmcmFtZWJvcmRlciUzRCUyMjAlMjIlMjBzdHlsZSUzRCUyMmJvcmRlciUzQTAlMjIlMjBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4lM0UlM0MlMkZpZnJhbWUlM0U=”][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]www.kbvg.nl

www.rechtspraak.nl

www.bkr.nl[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row]